Cuántos seres vuestro alba lamentaron Aquel verde pigmento os hizo fuertes Envidió el cruel fagótrofo esa suerte y en uno fuisteis dos. Se os entregaron los océanos, campos y los ríos. A cambio a Urano disteis el celeste y a Gea el tono verde de sus huestes. Harto pequeñas sois, pero tal brío tenéis, que la molécula creada en la fragua de cíclopes no aguanta vuestra fuerza y quebrada es por las hadas para hacer vida de ella. El agua canta, náyades en su seno son mimadas que corrientes heladas amamanta. Eduardo JuberaContinuar llegint

Aquí tenim unes imatges de la nova varietat d’espirulina arribada  de França vista de molt apropet:   La nova espirulina també es va extenent arreu. Aquí hi ha un foto d’uns nous cultivadors al Baix Maestrat (Castelló) També actualitzem el calendari. Aquest dijous dia 15 d’abril a les 19:30h tindrà lloc una xerrada sobre el cultiu d’espirulina emmarcada a la III setmana de lluita contra els transgènics i per la sobirania alimentària.Continuar llegint

La temporada de cultiu d’espirulina està a punt de començar! Hem incoporat una nova eina al web com és el calendari! Allí podràs veure les activitats que van duent a terme els espirulinàires! Si tens ganes de conèixer la forma de cultivar aquesta microalga des d’una prespectiva artesanal, ficat en contacte a través del nostre mail: xarxaespirulina [at] moviments.net  i mirarem de concretar algun dia.   Ara us deixem amb un article elaborat per la Universidad Autónoma del Estado de México on amb vuit pàgines explica l’ús tradicional i actual de l’espirulina. Per als qui els agradi el món científic aquest és bon un documentContinuar llegint

Continuem fent xarxa! Aquest cop, travessant l’oceà atlàntic, arribem fins a Xile. Gràcies a l’article publicat en la revista athanor sobre com cultivar espirulina vam poder contactar amb Francisco Ayala, qui molt amablement ens ha fet arribar aquest document. Un altre manual de cultiu però amb una prespectiva més científica i sense ser una manual engorrós, ja que només té 20 pàgines. Té un especial interés l’explicació sobre els factors físics i químics que afecten al creixement de l’espirulina Per altra banda, aprofitem per comentar que ja hem començat amb les traduccions i tenim bastanta feina! Si saps francés i vols formar part acitva delContinuar llegint

Son molts els aspectes nutricionals que ens animen a menjar espirulina per tal de seguir una dieta equilibrada i sense cap carència. Aquí us deixem amb una taula que, de forma molt resumida, conté un recull de les diferents propietats de l’espirulina: proteines, vitamines, amonoàcids, minerals, etc.Continuar llegint

Ajuda! Tenim bastanta informació nova sobre els cultius d’espirulina, però ens trobem amb el problema de que majoritàriament es troba en francés. Estem buscant alguna persona una mica entesa en la llengua que li agradés donar un cop de mà amb les traduccions?Continuar llegint