Clase magistral en Sóller
La próxima clase magistral de espirulina se dará en la finca de SOLLER de Carlos Arbona, el lunes 11 a las 10h. Para saber como llegar a la finca pueden llamar al teléfono: 651152252.Continuar llegint
La próxima clase magistral de espirulina se dará en la finca de SOLLER de Carlos Arbona, el lunes 11 a las 10h. Para saber como llegar a la finca pueden llamar al teléfono: 651152252.Continuar llegint
Ja tenim aquí la trobada anual. Aquest any tindrà lloc a la illa de Mallorca, els dies 9 i 10 de novembre. Allí ens trobarem amb espirulinaires il·lustres com el Lázaro i el Carles. I comptarem com a estrella invitada, Gilles Planchón, amb més de 30 anys d’experiència com a cultivador i autor del llibre La Spiruline por tous. El dissabte ens dedicarem a ficar la Xarxa al dia, experiències de cultiu, valoració de l’any, propostes de millora i plans de futur. El diumenge estarà reservat per al cultiu d’espirulina a l’interior i, entre tots, acabarem de perfilar un kit per cultivar a l’interior d’unaContinuar llegint
Arriba el fred a les cases de les espirulinaires i amb ell cada cop costa més que les espirulines es vagin multiplicant, ens preparem per l’hivern, pel llarg hivern, i això fa que s’hagin de tenir en compte uns certs paràmetres i precaucions. Tot i això, encara no és moment d’hivernatge, però tampoc és moment de començar a cultivar l’espirulina. Aquesta necessita una temperatura mínima de multiplicació de 20ºC i a hores d’ara (inici tardor) ja no es sol dóna a la península ibérica. Així doncs, a partir d’ara donem per tancada l’etapa d’enviament de soques fins la primavera de l’any vinent!! Tot i això,Continuar llegint
El proper cap 10 i 11 d’agost hi ha preparades les jornades per la Sobirania Alimentària a Som Comunitat, Pujarnol. Dissabte 10 Agost: Presentació del projecte Som comunitat així com de l‘Art du Soleil, treball voluntari i cinefòrum a la fresca de les alzines de Som. Diumenge 11 Agost: Jornada espirulinaire: què és l’espirulina, propietats, com cultivar-la. Taller de cultiu, recol·lecció i tast d’espirulina. I per acabar: SPIRU-SHOW: teatre participatiu espirulinaire! El diumenge es procedirà amb el repartiment habitual de soques d’espirulina i kits per començar a cultivar. COM ARRIBAR-HI: Les jornades es duran a terme a la Torre de Pujarnol, municipi de Porqueres, aContinuar llegint
La xarxa va evolucionant i no para de créixer. Comencem aquesta 4a temporada amb la il·lusió del primer dia però amb una mica més d’experiència. La novetat principal és que hem penjat uns formularis per agilitzar els enviaments. Els podeu trobar amb català, castellà i angles. Us recordem que podeu trobar tota la informació que disposem a l’apartat “mediateca“. Demà dijous sortiran els enviaments dels formularis que hem rebut fins ara. La espirulina viatjarà a Alacant, Barcelona, Madrid, Granada, Sevilla, León, Almeria, Pontevedra i La Corunya. Per útlim, actualitzem l’agenda: 17 i 18 de maig: Taller i muntatge d’un cultiu per la comunitat, a laContinuar llegint
[CATALÀ] CASTELLANO–>LINK Fa tres anys, després d’una vista a l’ERA Architecture (enllaç), vam tornar carregats d’il·lusió cap a casa i vam decidir compartir un dels coneixement que havíem après en aquell indret: el cultiu d’espirulina per l’autoconsum. Allí també vam aprendre a situar l’espirulina en una visió holística. Ens vam donar compte que no podem desvincular l’espirulina dels moviments socials. L’espirulina es considerada el millor aliment del món segons la FAO, així doncs, segons la Xarxa no s’hauria de poder comercialitzar amb ella. L’alimentació és un dret propi de les persones i per tan no es pot comercialitzar amb el menjar mentre hi ha personesContinuar llegint
La xarxa té l’honor d’ assistir a I JORNADAS DE AGRICULTURA Y SEMILLAS LOCALES el 20 i 21 D’ OCTUBRE, que organitza la Fundación Escuela de Solidaridad. És una trobada de persones i colectius amb interessos i coneixements sobre les pràctiques hortícoles, per a millorar el sistema de producció alimentaria a l’hort i posar en pràctica els nous coneixements en un nou terreny. Hi hauran xerrades, tallers, intercanvi de llavors, ecologia i, com no, espirulina! Està tothom invitat! Allí ens trobarem amb el Francisco de Martos, un espirulinaire que fa més de 10 anys que va començar a cultivar!Continuar llegint
Com cada any, finalitzarem la temporada amb la IIIa Trobada Espirulinaire Hi ha un canvi de data, la trobada serà finalment el DISSABTE 29 de SETEMBRE a la ciutat de Lleida! L’ horari previst és: 12:00 benvinguda i visita per la ciutat (pels que vingueu de fora) 14:00 dinar 17:00 assamblea: punts a tractar Experiències de cultiu Balanç de la temporada Desentralització de la xarxa Novetats i resultats noves experimentacions (cultiu d’interiors) Propostes de millora 20:00 Pre-estrena del documental 20:30 Recullida d’espirulina 21:00 Sopar i tast dels diferents cultius 00:30 Festes de Tardor – Concert de Txarango i Pastorets Rock (per qui vulgui continuar laContinuar llegint
Ens plau d’anunciar-vos la IIIa trobada espirulinaire la propera tarda del diumenge 30 de setembre DISSABTE 29 DE SETEMBRE a Lleida. Es vol aprofitar la trobada per: Explicar les experiències de cultiu. Fer un balanç de la temporada: espirulinaires feu arribar com es troba el cultiu Novetats a la xarxa: documentals, reestructuració, cultius a l’hivern, etc. Fer un tast d’espirulina fresca. Tothom és benvinguda! La trobada serà al carrer corts catalnes, 51, 1r pis. Cal dir que duran el cap de setmana es la Fira de tardor de la ciutat de Lleida, així que qui vulgui venir amb antelació sols fa falta comunicar-ho, es disposa d’espaiContinuar llegint
Ja està disponible el projecte: Diseño de módulos de producción a pequeña escala de Spirulina (Artrhospira plantensis), o bé “Mòduls de cultiu d’espirulina a casa” El projecte consta d’una part descriptiva de 100 pàgines i 100 pàgines més d’annexos. A dins podreu trobar què és, quins usos i quins son els principals factors que afecten al creixement de l’espirulina. Finalment s’han proposat cinc formes diferents de cultivar espirulina que donen resposta a cinc situacions de contorn diferents. Podeu descarregar el: Document base: Castellà 215 pag. DESCARGAR Presentació power point: Castellà 25 pag. DESCARGAR Des de la xarxa estem assajant els mòduls 4 i 5 iContinuar llegint
Xarxa Internacional de Cultivadores per la Sobirania Alimentaria -- Moviments socials per l'empoderament humà.