Per contactar amb la Xarxa pot enviar un correu a:

xarxaespirulina @ moviments.net

 


L’objectiu principal és: Promocionar el cultiu autònom a petita escala d’espirulina per la sobirania alimentària. Aquest objectiu és desglossa en quatre parts:

  • Ser conscients del paper que pot tenir l’espirulina com a ésser de la natura en la nostra alimentació diària. Tan en les seues propietats extraordinàries com en la no necessitat d’ús.
  • Aprendre i experimentar amb el cultiu d’espirulina.
  • Promocionar, difondre i transmetre el cultiu autònom a petita escala d’espirulina.
  • Establir una xarxa de petits productors d’espirulina per tal de facilitar experiències, resoldre dubtes i mantenir el contacte.logo spiru quadrat

Declaració de principis espirulinàires.

La Xarxa Internacional de Cultivadors d’Espirulina per la Sobirania Alimentària neix l’any 2009 amb l’objectiu de divulgar l’espirulina cultivada a petita escala i de forma artesana per tal de poder disposar d’una alimentació sana, saludable, autosuficient i de forma respectuosa amb l’entorn.

Reivindiquem que l’alimentació és un dret propi de les persones, i no es poden considerar els aliments com a béns subjectes als mercats.

L’espirulina ha contribuït, i contribueix, juntament amb altres microorganismes, en fer possible la vida en aquest planeta gràcies a l’enorme captació de CO2 que ella transforma amb oxigen. Gràcies a les seues propietats nutricionals també ha contribuït, i contribueix, en facilitar una dieta sana i equilibrada, sent conscients que l’espirulina és prescindible per a tal.

Considerem que l’espirulina forma part dels béns comuns de la humanitat, com l’aire, la terra, l’aigua, etc., que no poden entrar dins la política del comerç. Es per això que l’espirulina ha de ser distribuïda més enllà de la lògica del mercat capitalista a tothom que així ho desitgi per tal de poder-la cultivar.

S’ha de matitzar que els espirulinàires no donem suport al consum d’espirulina com a complement alimentari. Sinó que recolzem el consum i cultiu d’espirulina com una eina per caminar cap a la sobirania alimentària individual i col·lectiva.

Les activitats, materials, informació i documentació provinents de la Xarxa sempre seran entregats a preu obert a tothom que així n’expressi el seu desig i sigui recíproc.

Així doncs, creiem en fer efectiva la responsabilitat col·lectiva per que el projecte prosperi i es financi a la vegada que practica i difon altres formes d’alimentar-se i organitzar-se

Les espirulinàires,    Gener 2011**

**Actualitzat Primavera 2018

 


 

 

 

Un mapa donde localizar el cultivador más cercano!

Todas hacemos red!

[MapFig mapid=”1″]

 

Leyenda:

  • VERDE: Cultivador per el autoconsumo
  • AZUL: Cultivador artesanal

¿Está cultivando y no apareces en el mapa?Por favor danos tus datos:

* Camps obligratoris