La tela de filtratge és la que permet separar la biomassa d’espirulina del medi aquàtic on viu, per tal que ens la puguem menjar.
La tela que es recomana utilitzar ha de ser de nylon per tal que es pugui netejar amb rapidesa. El filtre es recomana que estigui situat entre 30-40 micres. (que pot correspondre a 400-450 fils per cm².)
Els espirulinaires que porten més dies recollint potser s’hauran donat compte que el procés de filtrar cada cop tarda més, i l’espirulina “cola” més a poc a poc. Aquest fet es degut a que el filtre es va obturant i necessita un bon manteniment.
El manteniment bàsic que es recomana per tal de tenir la tela de filtratge sempre a punt és el següent:
- Rentar la tela a mà just després d’utilitzar-la, ja que sinó seca l’espirulina i es complica el procés.
- Opcionalment deixar la tela en remull amb una mica lleixiu i després esbandir bé.
- Deixar assecar la tela sempre a l’interior, evitant l’exposició directa al Sol.
- Aproximadament cada 5 usos, rentar la tela a la rentadora, així ens assegurem que quedi tot ben net.
Amb aquest manteniment tan bàsic i simple sempre es tindrà la tela apunt, lliure de possibles contaminants i amb una vida útil superior a dos anys (tot i que això depèn de la freqüència en que es realitzen les collites).
Si mai necessiteu una tela de filtratge nova, des de la Xarxa en podem proporcionar, o bé podeu buscar en alguna empresa que fabriqui nylon, o bé directament comprar-ho a empreses internacionals com la d’aquest enllaç. Les cases de serigrafia poden semblar una bona opció per adquirir el material, encara que és molt estrany que treballen amb filtres tant petits…